Amazon е в напреднали разговори за придобиване на компанията за разработване

...
Amazon е в напреднали разговори за придобиване на компанията за разработване
Коментари Харесай

Amazon насочва поглед към нов бизнес - разработване на безпилотни таксита

Amazon е в напреднали диалози за придобиване на компанията за създаване на безпилотни таксиметрови автомобили Zoox Inc. Това ще разшири обсега на колоса за електронна търговия в технологиите за самостоятелни транспортни средства, осведоми marketwatch.com. 

През 2018 година пазарната стойност на Zoox доближи 3,2 милиарда $, само че Amazon е предложила по-малка сума, която не се прецизира. Според източниците на изданието съгласуването на всички въпроси от страните може да отнеме няколко седмици и още не е несъмнено дали ще могат да се договорят. 

Zoox, учредена през 2014 година, разработва хардуера и софтуера, нужни за основаването на компютърно ръководени таксиметрови коли с електрическо зареждане. Те ще могат да се поръчат благодарение на профилирано мобилно приложение още тази година.

Преди няколко години Amazon създаде екип, отдаден на технологията без транспортни средства, стимулиран частично от концепцията да транспортира повече от своите артикули. Компанията направи няколко вложения в региона, в това число предходната година, когато взе участие в кръга за финансиране на самостоятелна технология Aurora Innovation Inc. в размер на 530 милиона $.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР